torsdag den 3. januar 2008

Hype og dårlige sange


Følgende korte liste er ikke over de fem værste sange fra i år. Så ignorante er vi ikke. Det er derimod en liste over de dårligste sange fra musikere, der har nydt alt fra stor til massiv opmærksomhed i 2007. Enten i Danmark eller i udlandet.

05. James Blunt: 1973 - kongen af dårlige førstesingler har på mirakuløs vis udvidet sin formue. Han er måske ikke blevet hypet på de mest fancy sider, men opmærksomhed har han dog formået at få alligevel.

04. The Floor Is Made of Lava: Told Her I'm From Compton - man kan tilgive dem for deres dårlige bandnavn - vi kan jo alligevel lide Band of Horses og The Twilight Sad til trods for dette. Man kan tilgive dem deres komplette mangel på originalitet - det er jo uhøjtidelig rock, hvilket de også stolt proklamerer. Sangens gennemgående riff kunne endda være meget værre. Men intet undskylder deres pinlige tekster og ensformige melodier, der leveres blottet for nerve - som det også er tilfældet her. Så kan det riff næsten være ligegyldigt.

03. The Arcade Fire: Black Wave... - Sangen er egentlig to sange i én, hvoraf den anden del er helt udmærket. Man kan næsten sige, at Win Butler redder sin kone fra komplet ydmygelse. Problemet med den første del er simpelt: Det er gåsehudsfremkaldende - på den dårlige måde. Det lyder som alfe-rock med Régine Chassagne som leder af spektaklet. Det værste er imidlertid ikke kompositionen, men produktionen. Vi kunne være sparet for mange spørgsmålstegn, hvis de havde grebet det anderledes an. Som nævnt tidligere reddes sangen dog af anden del, Bad Vibrations. Sangen udelades også fra mange koncerter - på Roskilde 2007 spillede gruppen eksempelvis hele Neon Bible med undtagelse af denne sang. Jeg elsker dem for deres mange fantastiske sange, og jeg elsker dem for ikke at spille Black Wave på Roskilde.

02. Private: Crucify My Heart - My Secret Lover hører til blandt de mest pinlige successingler fra 2007. Derfor siger det ikke så lidt, at Crucify My Heart er endnu værre. Danmarks mest overvurderede musiker, Thomas Troelsen, viser endnu engang, at han burde holde sig til at producere og overlade sangskrivningen til andre. Teksterne skal man vist ikke lægge for meget i, så dem må man jo prøve at ignorere, selvom ens tæer prøver at krumme. Umuligt er det dog at ignorere Troelsens vokal, der ganske underholdende kikser i forsøget på at lyde vital og Michael Jackson'sk. Den kvindelige vokal, der kommer ind over mod slutningen er dog endnu værre - og overraskende skinger. Man håber ikke, de har ambitioner om udlandet. I så fald må de også lære at synge med en bedre udtale.

01. Trash Fashion: Mom and Daddy - Okay, det her er faktisk den værste sang fra i år. For en sang med denne titel er det påfaldende, hvor meget disse London-drenge ufrivilligt fanger lyden af et band, der ikke har et ståsted. Det emmer af forvirring. Trash Fashion er kommet frem som så mange andre under new rave bølgen, og de tror måske også selv, at dette er new rave. Nu var bevægelsen i sig selv aldrig 'ny' eller 'rave', men denne sang er i endnu mindre grad. Den er... Chokerende dårlig.
Underholdende læsning på hele EP'en kan findes her.

Vi tager den på engelsk, hvis en udenlandsk nysgerrig skulle have forvildet sig ind:

WORST SONG OF 2007:(Læg i øvrigt mærke til, at de i videoen minder lidt om Red Hot Chili Peppers)

/Martin

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg er stadig helt vild med, hvor elendig den video med Trash Fashion er.

Anonym sagde ...

1 halvdel af Black wave, Bad vibrations er klart den bedste, når Vin Butler tager over, bliver det en smule kedeligt, og jeg får altid lyst til at starte nummeret forfra. Efter min mening hører denne sang slet ikke hjemme på denne usle liste

Anonym sagde ...

Jeg synes 'Black Wave / Bad Vibrations' er et af de bedste tracks på Neon Bible. Forstår ikke, hvordan du ikke ligger mærke til den gåsehudsfremkaldende-på-den-fede-måde, teksten matcher Régines desperate vokal, eller produktionen i det hele taget.

..

Til gengæld har jeg ikke andet en stor fuckfinger til overs for Trash Fashion, og alle de danske (forsinkede) Neu Rave-wannabees som TFIMOL, TurboWeekend, James Braun, ..., og hele den medfølgende "ghetto-rave"-scene, der i store træk bare kan brænde i Helvede.

Desuden er Thomas Troelsen er en arrogant sell-out, og alle der havde respekt for ham i Superheroes-dagene, må føle sig bollet i røven. 'My Secret Lover' er - både som album og single - et af årets værste udgivelser, og en kæmpe skamplet på Danmarks ellers så selvfede musikscene. Uden Thomas' navn og Universals sans for at tjene mange penge, så havde vi været fri for hans skodband, hvis musik kun kan forsvares af TV2 Radio-lyttende sinker.

Lad os bare indse det. - så ignorant er jeg.

Anonym sagde ...

haha i er fandme nogle idioter at høre på. Hvordan kan man kalde The Floor is Made of Lava for new rave???? Det er sgu da straight up rock and roll.
Og måske skulle du prøve at lytte lidt bedre efter teksterne, som muligvis er nogle af de mest velskrevne og tvetydige ever!!!!

Börneblogger sagde ...

Kære anonym,

det er en fordel at læse ordentligt efter, før man kommenterer og kritiserer. Der står intet sted noget om new rave i forbindelse med Lava. Det står derimod i forbindelse med Trash Fashion.
At Lavas tekster imidlertid skulle være "nogle af de mest velskrevne ever" er noget af en udmelding, men den understreget vist bare, at vi har forskellige idéer om gode tekster, og at en diskussion herom er umulig. Men for en anden gangs skyld bedes du være mere opmærksom, før du forsøger at dele verbale tæsk ud - og ender med at ramme dig selv.

Alt godt,

Martin