tirsdag den 29. januar 2008

Opkald dit nye band efter kendisser.


Da et uinteressant upcoming band fra London navngav sig Bono Must Die fandt de hurtigt ud af, at dét at opkalde sit band efter en kendis kan have sine fordele. Interessen for bandet med det provokerende navn voksede i hvert fald støt, og det samme gjorde fanbasen... (At de så i sidste ende endte med at blive sagsøgt af selveste hr. U2, og blev tvunget til at ændre navn til det lidt mere anonyme oRPHANS (FKABMD), er selvfølgelig nok ikke ligefrem den lykkelige slutning bandet havde regnet med, men heldigvis stadig fantastisk underholdning for alle os andre.)

Et andet band der har opkaldt sig efter en celeb, er Abe Vigoda. Den ”sande” Abe Vigoda er den nu 86-årige skuespiller, der er mest kendt for sin rolle som Sal Tessio i The Godfather, og for – lidt trist - gentagende gange i 80’erne at blive erklæret død i diverse medier blandt andet i People Magazine, selvom han levede i bedste velgående.
Bandet Abe Vigoda fra Los Angeles er i langt større grad mere anbefalelsesværdigt end Bono Must Die. Hovedsagligt fordi de har talent, og det har de andre ikke. De udgav deres debutalbum ”Kid City" i starten af 2007, og ved gennemlytning af den plade, er det er nemt at forstå, hvorfor de i LA deler noise-pop scenen med støjhovederne i for eksempel HEALTH, No Age og Mika Miko. På deres MySpace-side kan man dog nu lytte til to nyere numre. Det er Dead City/Waste Wilderness og Bear Face. Jeg kan vældig godt lide den skramlende lyd der hersker på ”Kid City”, men disse to numre overgår klart alt der er på pladen og viser langt større alsidighed i sangene end hidtil. Hvis deres fremtidige album kan holde denne høje standard hele vejen igennem, så bliver det i sandhed prægtigt.

Abe Vigoda - All Night and Day fra albummet "Kid City":


Find og download Dead City/Waste Wilderness denne side

/Camilla

Ingen kommentarer: