tirsdag den 22. januar 2008

Ikke en nyhed: Iron & Wine + bonus


Iron & Wine har været fremme i længere tid, men det er aldrig for sent at anbefale noget så hyggeligt, som dét South Carolinas Sam Beam formår at fremtrylle. Få sangere formår på så behagelig vis at lyde så nærværende som ham, og få sangere formår så overbevisende at frembringe følelsen af, at de står lige ved siden af én, når man hører dem.
Med The Shepherd's Dog blev Iron & Wine pludselig et fuldt orkester, og udgivelsen viste sig overraskende nok at være et endnu bedre album end den foregående fuldlængde Our Endless Numbered Days, men at der på nuværende tour blev meldt udsolgt på såvel Voxhall som Vega var vel forventet af de færreste.
Og der er bestemt noget i vente for de heldige, der har sikret sig billet til koncerten i København fredag d. 21.: Gårsdagens koncert i Århus var en fryd for ørerne. Med sig på tour har Sam Beam denne gang medlemmer af de gode Calexico, de endnu bedre Califone og de godkendte Lamchop, og alle var velspillende og -syngende, hovedpersonen inklusive (okay, det var kun violinisten, der ellers sang).
Det mest interessante var at høre sangene i nye fortolkninger - de gamle, akustiske med fuldt orkester og de nye i, til tider, mere tålmodige udgaver. Hvis man ikke kan lide lidt jam (som undertegnede), må man væbne sig med tålmodighed i nogle minutter af koncerten, hvis man fanger Sam & co. i København. Men det er det hele værd.

MP3: Iron & Wine - Innocent Bones

... Og for god ordens skyld, når vi nu har nævnt Califone... Ét af de bedste covers de seneste år:

MP3: Califone - The Orchids

Og og og! For de nysgerrige kan originalen af Psychic TV høres lige her.

/Martin

Ingen kommentarer: