søndag den 22. marts 2009

Give me a lake that I can dive into

Det tog mig noget tid, før jeg faldt for amerikanske Wild Lights' California On My Mind. Nok mest af alt grundet vokalen. Dog var der noget dragende ved melodien og teksten, der indeholder flere guldkorn. Det er næsten sjovt i sig selv at forestille sig Red Hot Chili Peppers blive forarget og emo over et udsagn som "fuck today / fuck San Francisco / fuck California."

Wild Light blev dannet af tre venner i high school, hvorefter de gik hver til sit, da college-tiden indtraf. Senere krydsedes deres veje igen, og bandet blev gendannet. De frister dog stadig en ret anonym tilværelse, hvor de må kæmpe med sammenligninger med Arcade Fire og Clap Your Hands Say Yeah. Ikke at der, ud fra de sange jeg har hørt, er meget at komme efter, hvad angår disse ord.

Mere interessante er måske Youth Group fra Australien. Langt hen ad vejen er det forholdsvis hyggeligt (nogen vil her bruge adjektivfætteren 'kedeligt'), men talentet for de gode melodier skinner igennem i enkelte sange. Eksempelvis i vedlagte All This Will Pass, der på mange måder lyder som noget, Morrissey kunne have skrevet - og fremført. Originalt er det altså ikke, men fint skrevet er det. Og godt nok til et par søndagslyt er det bestemt også. Netop denne sang er dog væsentligt mere Morrissey'sk end deres andre skæringer, der er tættere på et band som Rogue Wave.

En herlig søndag ønskes alle herfra.

MP3: Wild Light - California On My Mind
MP3: Youth Group - All This Will Pass

/Martin

Ingen kommentarer: