onsdag den 5. maj 2010

Nyt fra The Acorn

(Endnu en feriemelding: Bortrejst til Amsterdam til tirsdag næste uge - opdateringer sker kun, såfremt broderbloggeren ikke kan holde sig tilbage)

Canadiske The Acorn leverede i 2008 et af de bedste albums det år med Glory Hope Mountain (udkom i USA i 2007). Det står stadig tilbage som et ret undervurderet værk, og åbneren Hold Your Breath er stadig én af mine yndlingssange fra de seneste år.

Kvintetten ledes af sanger og sangskriver Rolf Klausender, der på gruppens sidste album fandt inspiration i moderens hjemland Honduras - eller rettere: Moderen og hendes historie i hjemlandet.
Det nye album skulle også være temabaseret, selvom jeg endnu ikke har fanget, hvad dette overordnede tema er. Udgivelsesdatoen er sat til 10. juni uden for Canada, og kan man ikke vente så længe, kan det erhverves digitalt 1. juni.

Titelsangen fra albummet er allerede sluppet ud, og den er en herlig, frisk sag. Den instrumentale del er bevidst rodet og måske en anelse mere kantet end det meste af Glory Hope Mountain, medens Rolf Klauseners stemme skaber ro og balance i landskabet. De lyder stadig til at dele en del med Akron/Family, og det må siges at være en smuk ting, når de alligevel lyder så meget som sig selv. Lidt elektroniske elementer blander sig også, ligesom en baglænsspillet guitar også leger med.

MP3: The Acorn - No Ghost

/Martin

Ingen kommentarer: