tirsdag den 25. maj 2010

Male Bonding

Jeg har været lidt langsom om at få lyttet til engelske Male Bonding. Efter endelig at have fundet tid til det sidder jeg da også tilbage med følelsen af, at det kun var på tide.

Gruppen har netop sluppet deres første langspiller, Nothing Hurts, på Sub Pop, og der lader til at være fundet noget inspiration i L.A.-scenen med navne som No Age, Abe Vigoda og Mika Miko. Det hele føles dog naturligt, og det handler snarere om den gode sang og det gode riff end om et håbløst krav om noget unikt. Og så må det også siges, at disse kun udgør en del af inspirationen. Der trækkes også på mere rastløs, guitarorienteret 90'er semipop.

Albumtitlen er en dejlig stædig holdning til tingene. Eller en slags fandenivoldsk indstilling til tingene. Eller en ironisk og/eller ynkelig afvisning af tingenes faktiske tilstand. Den er svær at ignorere, og den passer på en måde fremragende til musikken. Formentlig et tilfælde. Og man sidder da også tilbage med en god følelse af tilfældighed: Naturlighed. Det bliver aldrig tænkt. De gør det bare, og det skader ingenlunde.

MP3: Male Bonding - Year's Not Long

/Martin

Ingen kommentarer: