fredag den 14. august 2009

Delorean

Da jeg først lyttede til Delorean, tænkte jeg ikke umiddelbart på Spanien som deres hjemstavn. Jeg tænkte med det samme L.A. Men efter flere gennemlytninger begyndte det at give mening med den friske og alligevel underspillede lyd - på samme måde som billedet til venstre begyndte at give mening. Af sig selv. Ingen logik. Man føler sig næsten som en fænomenolog ved at sige det, men her tager sanserne over for en stund. Og hvilken fryd!

Delorean er ganske vist et band i traditionel forstand, men det er ganske elektronisk i sit udgangspunkt. Lidt på samme måde som det gælder med Cut Copy. De hører under den uhyggeligt spændende strømning, der har fået navnet glo-fi. Enkelte steder også betegnet som hipstergogic pop - et ganske forfærdeligt navn. Bag dette ligger en kuriøs og næsten storladen blanding af synth pop, ambient og nogle gange off-beat trance som leftover fra new wave. Som det er blevet bemærket i enkelte artikler om glo-fi, er der sjovt nok noget new age'et over udtrykket, hvilket ikke ligefrem er, hvad man tidligere har forbundet med noget som helst, der kunne minde om en attraktion for hipsters. Det på én gang dramatiske og underspillede. Et travlt og alligevel åbent lydbillede. Sommeraftenerne og tanken om strandture. Eufori.

Kvartetten lagde ud med at spille mere rocket materiale, men deres nyligt udsendte og helt igennem fremragende Ayrton Senna EP (der var endnu en reference fra bilverdenen) er mest af alt glo-fi og en anelse balearic - i hvert fald høres også noget, der kunne lyde som inspiration fra Sincerely Yours-selskabet. Den nye EP er dog udgivet på det nye Fool House fra Frankrig, der er startet af personerne bag den populære blog Fluo Kids. Og mon ikke Delorean nok skal hjælpe med at få sat det selskab godt og grundigt i gang. Køb EP'en med det samme - helst medens vi endnu har lidt sol tilbage.

MP3: Delorean - Seasun

/Martin

Ingen kommentarer: