onsdag den 26. august 2009

Nyt fra Grand Archives

Seattles gentlemensønner, Grand Archives, har charmeret mange lyttere med deres popsange. Sjældent har et band på så simpel vis skabt noget så behageligt - uden selv musiksnobber gider brokke sig over, at de ikke prøver at opfinde den nye, dybere (og tidssvarende, digitale) musikalske tallerken.
Debutalbummet var en lille sejr for den guitarorienterede popmusiks fremtid, og noget tyder på, at de fortsætter i samme spor med den kommende Keep In Mind Frankenstein, som forhåbentlig bliver bedre end sin titel.

Jeg skal ikke kunne sige, om de ubevidst har fundet på titlen til Oslo Novelist som et resultat af deres første besøg i Skandinavien, men den passer uforklarligt godt til bandet. Sangen lyder umiskendeligt som Grand Archives med sine behagelige guitarer, stille whiskers og de flotte korstykker - og er her tilsat en hel del lap steel. Lytteren bliver beroliget med ordene: "Come tomorrow, and this will all be gone." Mere om sangen kan findes her.
Det nye album er ude 15. september - igen på Sub Pop.

MP3: Grand Archives - Oslo Novelist
MP3: Grand Archives - Silver Among the Gold

/Martin

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Helt andet emne. The xx får pitchforks store anbefaling, få dage før de spiller på Voxhall. Hvad synes börnebloggeren?

Börneblogger sagde ...

Jeg har kun hørt albummet igennem et par gange, men det lyder rigtig lovende. Der er mange fine detaljer, og der lader til at være en god sequencing; sangene kommer til at stå rigtigt frem som en helhed. Lidt overraskende i disse tider - specielt for et engelsk band!
Men jeg skal lytte det mere igennem, før jeg rigtigt kan danne mig en mening om dem.
Og de skal bestemt ses på VoxHall!