søndag den 2. august 2009

Den svenske popmaskine præsenterer: jj

Det svenske pladeselskab Sincerely Yours, der blev startet i 2005 af The Tough Alliance, er for tiden Sveriges nok mest interessante pladeselskab. Der hersker en del mystik omkring det, og mange af deres produkter sælges som limited editions. Disse produkter tæller i øvrigt, ud over cd'er og vinyler, tøj og accessories - og skudsikre veste. Man kan kun undre sig. Heldigvis er musikken fantastisk. Ud over at udgive deres egen musik har de også givet os fornøjelsen af bands som The Honeydrips, de fantastiske Air France og den nyeste signing jj.

Mystikken omkring jj er stor og går således fint hånd i hånd med selskabets ånd. Medlemmerne er ligesom bandets historie ganske ukendte, og fokus er altså på musikken. Men hvilken musik! De har netop udgivet deres debutalbum jj n° 2, der byder på ni sange på under en halv time i alt.
Som med flere af deres svenske brødre er der langt hen ad vejen tale om en fortolkning af Balearic-genren med adskillige indflydelser fra diverse genrer og undergenrer. Det vil måske være i overkanten at kalde musikken naiv. Den er mere skamløs. De tager, hvad der passer dem og bruger det på bedste vis i en herlig og balearisk produktion (så fik vi også fordansket det ord). Nogle gange falder tankerne da også på de gamle The Avalanches, ligesom også fine, fine strygere har fundet deres vej til enkelte sange på albummet.

Hypen er ganske forståelig, og det kan kun anbefales at investere i albummet, medens det stadig er sommer.

MP3: jj - From Africa to Málaga

/Martin

Ingen kommentarer: