mandag den 2. november 2009

The Rural Alberta Advantage

Det var vist i forbindelse med udgivelsen af debut EP'en af Shout Wellington Air Force, at Kim Skotte omtalte bandets navn som "kropumuligt" (han kunne i øvrigt, ligesom jeg, godt lide udgivelsen). Om canadiske The Rural Alberta Advantage er jeg dog en del tættere på at ville applicere dette ord. De bruger da også fornuftigt nok selv en forkortelse i MySpacens URL og i omtale af sig selv.

Et navn er dog som oftest ikke andet end et navn, men det har en symbolsk relevans i denne betydning, da det viste sig som lidt af en udfordring for mig at komme ind på bandet. Det var faktisk produktionen af vedlagte mp3, der i første omgang primært fangede interessen. Mange detaljer spiller ind. Det stille orgel, de insisterende trommer, brugen af cello. Sidstnævnte kommer næsten ind som en kontrast til resten af lydbilledet. Det hele lyder på én gang tilfældigt og alligevel planlagt ned til mindste detalje. Som en god demo, der er havnet i de rigtige hænder. Og på samme tid som mange lags gode optagelser, der er selvproduceret uden megen erfaring inden for feltet. Det lyder både umuligt og selvmodsigende, og netop ved at være dét bliver det interessant. Meningen forfølges cirkulært, den er flygtig og vil ikke fanges. Men det er både sjovt og fordrende at være en del af jagten.

Og nå ja, så er selve sangen også herlig. Den sniger sig ind under huden efter nogle gennemlytninger, der giver lyst til at udforske debutalbummet, hvorfra den stammer. Titlen på pladen er Hometowns, og selskabet er ingen ringere end Saddle Creek. Bandet udgav selv pladen sidste år, hvorefter selskabet altså tog sig af en genudgivelse i år. De er stadig lidt af en hemmelighed, men mange af sammenligningerne med Neutral Milk Hotel er ikke helt tilfældige. Mange af de samme popkvaliteter er således at finde hos The RAA.

MP3: The Rural Alberta Advantage - Don't Haunt This Place

/Martin

Ingen kommentarer: