tirsdag den 16. marts 2010

Anoraak

Retro. I kunstsammenhænge et adjektiv, der kan misbruges, tilsvine og komplimentere. I musikalske sammenhænge italesættes en "ny" retrobølge konstant, indtil et årti er komplet udvandet, og musikere, publikum og presse er klar til at efterbehandle en ny, gammel tids udtryk.

Retrobølgerne har skyllet tonsvis af elendige musikanter ind på verdensscenen gennem de første år af dette årtusinde som nøje planlagte, målgruppeorienterede modeikoner. Modeller med guitar og bas forstås. Ingenting på hjerte.

Anoraak er en fransk elektronisk musiker fra Nantes. Ud over at kalde sig et glimrende navn, udgav Anoraak i 2008 en EP med titlen Nightdrive With You, hvorfra det fremragende titelnummer stammer. Æstetikken fører tankerne tilbage på en 1980'er-synthgruppe som Bronski Beat, og her bliver retroelementet væsentligt: Som med navne som Daft Punk, M83 og Cut Copy fornemmes der som lytter og barn af 80'erne en genkendelig, oprigtig kærlighed til en periode med arkadespil og VHS og minder om, at nostalgi kan indeholde en stor kvalitet i sig selv. Ingen model med synth her.

MP3: Anoraak - Nightdrive With You

\Mathias

Ingen kommentarer: