fredag den 21. juni 2013

PRE-Be-UN og let sommerregn

Naivitet er noget af det mest kontroversielle, man kan forestille sig. Få ting kan man fraskrive sig så hurtigt gennem den ellers noble refleksion som naiviteten. Den er født til at være under angreb, og vi holder da også ekstra meget af den, fordi den er så flygtig. Den skal beskyttes grundet sin renhed, skønhed og den kyniske udnyttelse, der står i diametral modsætning til dens kerne.

Selve beskyttelsen kan anskues som et brud på naivitetens væsen, så hvordan italesætter eller manifesterer vi den overhovedet? Ved at nå hinsides tematiseringen.

Nicolai Kleinerman Koch har tidligere stået bag tangenterne i Oh No Ono og Choir of Young Believers, og nu er han sprunget ud som sanger med sit soloprojekt PRE-Be-UN. Under dette navn bevæger han sig elegant og letbenet ind og ud mellem en forkærlighed for 60'ernes minimalistiske pop og de huller mellem populærmusikken og avantgarden, han lapper med den største naturlighed.

Det er ikke et udtryk for en post-ironisk tilværelse, og det er ej heller et udtryk for naivitet per se. Den søges heller ikke diskuteret. Det er snarere et udtryk for, at den skam har en ret til at eksistere, og at man kan nå ud over tematiseringen uden at tabe sig selv, hvorfor den stadig kan eksistere. Med en vigtig erkendelse i bagagen: Den har al mulig ret til at eksistere på egne vilkår, og deri ligger jo selve skønheden og, ja, kærligheden, der også ligger i selve titlen på PRE-Be-Uns herlige single Mysteriously in Love.

Albummet Clean Spasms er ude d. 19. august på Tambourhinoceros og kan allerede høres nu, hvis man forudbestiller pladen.

SoundCloud: PRE-Be-UN - Mysteriously in Love

Video:/Martin

Ingen kommentarer: