torsdag den 8. august 2013

Delorean med dertilhørende forventninger

Det er efterhånden fire år siden, spanske Delorean brød smukt igennem med deres suveræne Ayrton Senna EP, hvilket betyder, at vi er blevet tre år ældre, siden de udgav deres seneste LP, Subiza, i 2010. Av og wauv.

Den 9. september udgiver de så endelig deres nye plade, der har fået titlen Apar. Da de kommer fra en baskisk landsby, må man hellere indstille Google Translate til baskisk, hvorfor man ender med ordet "skum". Men med en angelsaksisk prædominans i hverdagen kan man ligeledes tænke på adskillelsen af det forudsatte og det forventede. En adskillelse af sprog og mening, som lingvisterne i denne særlige gren af filosofien nok skal få meget sjov ud af. Uanset hvad: jeg holder af titlen og underfundigheden heri.

I slutningen af juni frigav de første nummer fra pladen, Spirit, der er så aldeles fremragende, at det må være én af årets bedste albumintroer. Nu har de så delt anden sang fra pladen, der lykkeligvis næsten lever op til denne skønhed. Med Spirit og den nye Destitute Time er det dermed svært ikke at føle en vis forventningens glæde. Og da september i forvejen er skabt til solnedgang, passer udgivelsesdatoen vist ret så fint.

Nå ja, og så er evigt charmerende Caroline Polachek at finde på én af pladens ti sange.

/Martin

Ingen kommentarer: