torsdag den 15. august 2013

Zola Jesus med bastante trommer, pizzicato og fortsat tristesse

Zola Jesus skuffede en smule med den seneste LP Conatus efter en række stærke EP'er og singler. 19. august er hun så ude med sin nye langspiller Versions, som altid på Sacred Bones, og nu kan man så høre singleudspillet Fall Back.

Nika Danilova er ganske let at kende på vokalen, men hun er vokset i lyd og ambitioner. Jeg er ikke sikker på, om hun nogensinde færdiggjorde sit filosofistudium, hvor hun lod sig begejstre af den (som oftest) mørke Schopenhauer, men med en plat metafor kan man sige, at hun er trådt en anelse ud af mørket på Fall Back.

Der er godt gang i strygerne, der får lov at stå frem i al deres skønhed og dramatik. Efter et lille minut kommer trommerne langsomt med og vokser med Danilovas længselsfulde kald (you are my only one... forever... forever... forever...). Efter et par minutter hører man en smuk omgang pizzicato, og trommerne og resten af strygerne vokser og vokser, medens Nika gentager de enkle ord: I would do anything to be the one with you.

Det klæder hende at være så direkte og ligefrem. Ikke at hun har gjort tingene unødvendigt komplekse tidligere, men hun er tydeligvis modnet, og det er svært at brokke sig over./Martin

Ingen kommentarer: