fredag den 26. september 2008

Beach House til Vega

Vi har et par gange tidligere skrevet om den fantastiske Baltimore-duo Beach House. Tidligt i år udgav de album nr. 2, Devotion, der nok skal ende som ét af årets bedste og mest triste albums.
Sangerinde Victoria Legrand kan lyde mere opgivende end nogen anden, men det bliver aldrig for meget. Stemmen er dragende og indbyder øjeblikkeligt til sympati.
Mest imponerende er det, når hun skaber implicitte, forudgående konklusioner ud fra simple, simple sætninger, der grundet det opgivende tonefald med det samme placerer lytteren på sidelinien med en umulig lyst til at hjælpe. Som når hun starter førstesinglen fra det nye album, Gila, med "Man, you got a lot of jokes to tell" eller Master of None med "You always come to the parties." Sunget med Legrands tristesse får en sådan sætning med det samme et liv, som få andre ville være i stand til at puste i noget så simpelt.

Nu kommer duoen så til København, hvor de får æren af at spille på Lille Vega d. 1. december.
Med som support er amerikanske Jana Hunter.

MP3: Beach House - Master of None
MP3: Beach House - Gila

Hør også en ny single på Stereogum, der udgives som 7" sammen med en 4-track genindspilning af gennembrudssangen Apple Orchard.

/Martin

Ingen kommentarer: