tirsdag den 23. september 2008

Musikcaféen i efteråret

Programmet for Musikcaféen i Århus byder dette efterår på en del interessante koncerter. Programmet er endnu ikke helt færdiglagt, men meget tæt på. Her følger korte beskrivelser af de mest nævneværdige:

Fredag d. 26/09: Alaska in Winter (USA) + support Altmodisch.

Trods den amerikanske baggrund er Brandon Bethancourt nu bosat i Berlin - og for at lege lidt mere geografi startede hele projektet, da han optog en masse musik på sin laptop i Alaska. Musikken er svær at kategorisere, men trækker en del på Balkan-bølgen, dog med meget mere elektronisk klang, hvilket understreges af gæsteoptrædener fra både Zach Condon og Heather Trost. Brandon tropper op alene med en videoprojekter.

Københavnske Altmodisch er et ganske nyt band, men ret interessante. De finder tydeligvis rigtig meget inspiration i The Notwist, men hvem kan bebrejde dem?

Torsdag d. 2/10: SMALL.

Denne trio har ikke opfundet den dybe musikalske tallerken, men formår at smede fine popsange. Mange steder nævnes Mew som reference, og det er måske ikke helt forkert. M83 kan også sættes på, omend lydbilledet måske ikke er helt så raffineret som hos franskmanden. Jeg aner ikke, hvad de kan live, og jeg har kun hørt få sange af dem, så det skal blive spændende. Og 50 kr. er bestemt en rimelig pris.

Lørdag d. 4/10: Frightened Rabbit (Skotland) + support Melvis and the Papercuts.

Jeg gik glip af skotterne til Pop Revo i maj, så nu må romantikerne hellere levere en ordentlig koncert - denne gang i bedre lydforhold end hvad folk kunne opleve på pAKHUSET. Opvarmningen er et sympatisk bekendtskab, men musikken er ikke meget værd. De ser i dén grad ud til at hygge sig på scenen, hvilket er befriende, men det skader omvendt heller ikke at komme i tid til hovednavnet.

Fredag d. 17/10: Handsome Furs (Canada).

Handsome Furs har tidligere spillet i København et par gange og kommer nu endelig til Århus. Oplevelserne har været blandede i hovedstaden (bl.a. grundet en ødelagt trommemaskine, der fremtvang et halvakustisk set), men de har med sig i bagagen et imponerende godt sæt sange, så det skal nok blive spændende at se, hvad Dan Boeckner + frue kan diske op med. Store forventninger. Store forventninger. Store forventninger.

Fredag d. 24/10: Choir of Young Believers + support Jong Pang.

This Is for the White in Your Eyes er et overraskende godt album. Og for danske standarder rigtig godt. Med det i bagagen skal Jannis Noya Makrigiannis forsøge at indfri mine ret høje forventninger til dennes livekundskaber efter, med stor sandsynlighed, kompetent opvarmning fra Jong Pang.

Torsdag d. 13/11: 18th Dye.

Crunchy Frogs støjrockere har et ganske godt ry, når det kommer til koncerter. Man kan jo kun håbe.

Ingen mp3'er i denne omgang!

/Martin

1 kommentar:

Lasse Laks sagde ...

det er sgu en fed blog det her!