mandag den 8. september 2008

"Er det ikke Animal Collective?!"

Min medblogger Camilla sad forleden og spillede lidt musik for mig. Begejstret troede jeg, at jeg havde genkendt tonerne af Animal Collective, selvom sangen ikke lige lød bekendt. Hun kunne så berette, at der var tale om det ret ukendte Netherfriends. Tre unge canadiere, der nu er bosat i Chicago.

Trioen startede som én. Shawn Rosenblatt spillede og indspillede alle instrumenter og indså, at han havde brug for flere medlemmer til de shows, han begyndte at få tilbudt i lokalmiljøet. Snart var Angie Kang og Paul Newmann med på vognen, og nu er alle med i den kreative proces, der udfolder sig i Shawns soveværelse (vi taler naturligvis om musikken...).

Tilbage til sammenligningen med Animal Collective. Mange bands i dag hører efterhånden den sammenligning, og den er til en vis grad fair i dette tilfælde - i hvert fald i enkelte sange. Såsom Nunya. Andre sange har også elementer af Annuals, Le Loup og endda galskaben fra Man Man og Tom Waits i sig.
Musikken mangler måske endnu at adskille sig fuldstændigt fra forbillederne, men de behersker det småpsykedeliske rigtig godt og indfletter fint en del temposkift.

Gruppen har udsendt en demo ved navn Home Is Where My House Is på kasettebånd (til de af jer, der stadig kan afspille sådanne), der kan erhverves via Omaha-selskabet I'm Drinkin This. Den kan også købes for 3$ som CDR af bandet selv.
Og nu har de så også færdigindspillet en 7" med titlen Feathers and Dots. Den udgives af Black and Greene Records. Bandet lader til delvist at undgå den digitale musiktidsalder.

MP3: Netherfriends - Tac Tac

MP3: Netherfriends - Stop Smoking A$$hole Cigarettes (dårlig titel - god sang)

/Martin

Ingen kommentarer: