torsdag den 9. april 2009

Local Natives

Hvem havde troet, at skovmandsskjortefolk skulle blive det nye sort? Som Robin Pecknold fra Fleet Foxes twittede (undskyld for brugen af det ord) i aftes: "'09 is the new '68". Fleet Foxes besidder ganske vist dén der Sub Pop-lyd, der kendetegner så mange amerikanske bands. En lyd, der rammer bredt uden at miste integritet. Men chokerende er det stadig.

Via Soundvenues blog blev jeg så i dag gjort opmærksom på Local Natives fra det sydlige Californien. Et band, der i høj grad falder inden for kategorien hyggelig skovmandsskjortefolk. Der er måske ikke helt så mange lag som i eksempelvis Grizzly Bear (ikke at det er decideret folk), og harmonierne er måske endnu ikke på højde med Fleet Foxes, men Local Natives har en anden force, der stadig falder inden for den samme æstetik: En forholdsvis direkte og ukompliceret lyd, der fylder lytteren med en særegen glæde. Og der er godt nyt til de, der skulle være nysgerrige efter at have hørt de to nedenstående sange: Local Natives har nemlig færdigindspillet sangene til deres første album, og de mangler således blot et pladeselskab, der er udgivelsen værdig.

For nylig spillede kvintetten til SXSW, hvor de i branchefestivalens bedste ånd spillede ni koncerter på fire dage. Et hyggeligt blogindlæg kan læses om deres tur på deres MySpace.

Gruppen har på opfordring været så venlige at anbefale mig nogle bands fra deres lokale scene. Forvent flere skovmandsskjorteindlæg i påsken.

Endnu en gang tak til Adam Thorsmark fra Soundvenue-bloggen for tippet.

MP3: Local Natives - Airplanes
MP3: Local Natives - World News

/Martin

2 kommentarer:

thomas sagde ...

Det er virkelig, virkelig fedt. Tak for tippet!

(forsangeren i Fleet Foxes hedder vist Robin, ikke Robert).

Börneblogger sagde ...

Det har du helt ret i. Den er hermed rettet. Håber i øvrigt alt er vel down under!

/Martin