søndag den 19. juli 2009

Årets samarbejde: Atlas Sound og Panda Bear

Da det blev annonceret, at Panda Bear ville give en hånd på det kommende Atlas Sound-album, var det svært ikke at være overordentlig begejstret. To af dette årtis mest originale sangskrivere i samarbejde. Og de er ikke bare originale og skabt for det artsy, snobbede musikpublikum. De skaber begge popsange i hver deres småpsykedeliske univers.

Nu lader de os endelig høre, hvordan det lyder, når to (tør man sige det?) af senmodernitetens genier mødes. Heldigvis lyder de ikke som om, de tager sig af et begreb som 'senmoderne' eller for den sags skyld 'paramoderne'. De gør, hvad der passer dem, og de gør, hvad de elsker: De laver fantastisk musik.

Walkabout kandiderer allerede til årets sang ved første gennemlytning. Her har vi endda at gøre med to musikere, der er kendt for at skulle gennemlyttes flere gange, før sangene rigtigt åbner sig op, så det siger ikke så lidt. Mest imponerende er det, at kollisionen mellem de to lydbilleder skaber så harmonisk et brag. Man hører tydeligt Atlas Sound - og man hører tydeligt Panda Bear. Atlas Sound: Det bobler som et undervandsfænomen, der hele tiden lægger an til at storme op af vandet. Panda Bear: En hyldest til de sommerdage, nostalgien finder frem i polaroidkvalitet. Jeg beklager de platte beskrivelser, men det er, hvad denne sang gør ved én. Lyt selv og bliv forført. Hvis sommeren nogensinde skulle have været i fare, er den her blevet reddet.

MP3: Atlas Sound - Walkabout (feat. Panda Bear)

/Martin

2 kommentarer:

Adam Thorsmark sagde ...

Fedt beskrevet, bestemt ikke plat :-). Spot on. Jeg er også pjattet med den.

Anette sagde ...

Yeah! Det er virkelig fedt! Det ville også være fint, hvis nogle bookede Deerhunter til Aarhus før eller efter deres Kbh show :-)