fredag den 10. juli 2009

The Clientele rører på sig

Engelske The Clientele har egentlig en del år på bagen, selvom de først udgav deres debutalbum i 2000. I første omgang blev de dannet i 1991 af sanger Alasdair MacLean og bassist James Hornsey, men de formåede ikke at skabe megen opmærksomhed omkring sig. Fra 1997 forsøgte de sig igen og indspillede nogle singler, der endte med at blive til deres første album Suburban Light. Deres første "rigtige" album var dog det forrygende The Violet Hour fra 2003, der blev meget rost i pressen. Megen opmærksomhed fik de dog ikke - hvilket de vel egentlig heller ikke får i dag, deres talent taget i betragtning. Sidenhen har de udgivet Strange Geometry, It's Art, Dad (opsamling af sange fra 1991-1996) og deres hidtil bedste album God Save the Clientele, der endte på en 9. plads på min liste over de bedste albums fra 2007. Fire EP'er er det også blevet til.

Englænderne spilder ikke deres tid, og til oktober får vi et nyt album, der bærer titlen Bonfires on the Heath. For noget tid siden læste jeg på Undertoner, at den nye plade kommer til at være en anelse mere "uhyggelig" end deres tidligere værker, hvilket umiddelbart er vanskeligt at forestille sig. Simpelthen fordi de mere eller mindre er verdens hyggeligste band.
Lad os krydse fingre for en Danmarkskoncert snarest.

MP3: The Clientele - Bookshop Casanova (fra God Save the Clientele)
MP3: The Clientele - I Wonder Who We Are (fra det kommende Bonfires on the Heath)

/Martin

2 kommentarer:

Niels Ung sagde ...

Genialt - jeg glæder mig meget til at finde en computer med lyd så jeg kan høre det nye nummer. Clientele er måske det mindst kendte band jeg elsker mest.

Tjek i øvrigt http://pitchfork.com/news/35291-the-clienteles-alasdair-maclean-talks-spooky-new-lp-considers-breakup/ der er all good udover breakuptrusler (how dare you!)

Rikke sagde ...

uuuh...elsker The Clientele. vi må håbe de snart kommer til DK igen...så SKAL jeg se dem.. :)