tirsdag den 7. juli 2009

Nyt på vej fra Califone

Om få dage vil mine musikalske oplevelser fra Roskilde Festival være at finde på Frekvens. Indtil videre kalder andre projekter imidlertid, og da jeg i dag læste, at de ganske undervurderede Califone fra Chicago netop har signet til Dead Oceans, var det på sin plads med et lille fokus på dette ganske interessante band - og pladeselskabet med.

Det nye album All My Friends Are Funeral Singers udkommer d. 6. oktober. Gruppen ledes af sanger Tim Rutili og har gennem årene haft en mindre rotation blandt resten af bandmedlemmerne. Gruppen fik en del opmærksomhed med det nyeste album Roots & Crowns fra 2006, der bl.a. indeholdt et fantastisk cover af den gamle Psychic TV-sang The Orchids.
Det kommende efterårsalbum er ifølge Pitchfork en slags kompagnon til Tim Rutilis filmdebut af samme navn. Og apropos film er gruppen i øvrigt med på soundtracket til Stranger Than Fiction med sangen Bottles & Bones - et fint soundtrack, der også inkluderer en del med Spoon.
Fans af Modest Mouse vil måske også genkende navnet Tim Rutili fra sideprojektet Ugly Casanova, hvor han med Isaac Brock i 2002 udgav albummet Sharpen Your Teeth.

Og nu hvor deres nye pladeselskab altså er blevet ganske habilt, er det værd at gøre lidt reklame for dem. De har således allerede i år udgivet albums med Akron/Family, Bishop Allen, John Vanderslice, Phosphorescent og These Are Powers. Senere på året venter så både Califone og Bowerbirds. Ganske imponerende. De skal blive spændende at holde øje med de kommende år.

MP3: Califone - The Orchids
(Originalen af Psychic TV kan høres på MySpace)

/Martin

Ingen kommentarer: