tirsdag den 1. september 2009

Lidt fra det lille land

Forleden spillede Chimes & Bells en meget fin koncert på Musikcaféen i Århus - og efter sigende også en ganske imponerende én af slagsen i København dagen efter.
Bag navnet gemmer sig Cæcilie Trier, der også er kendt fra sit samarbejde med kunstnere som Choir of Young Believers, Jong Pang og de fremragende Le Fiasko.
Hun udgav i februar EP'en Into Pieces of Wood - en udgivelse, der i Storbritannien bliver varetaget af selveste Bella Union.

Med som support til disse koncerter var københavnske Selvhenter, der virker ganske interessante. Nu vil jeg ikke være typen, der siger, at noget nødvendigvis er godt, fordi det er 'originalt' eller 'anderledes', men det er befriende at høre, når et dansk band tør lidt. Risikerer noget. Det sker en gang imellem, men det er desværre alt for sjældent.
De fem kvinder spiller blæs, violin, diverse småting og på to trommesæt. Der er en åbenlys forkærlighed for larm i lydbilledet, men der er også en klar jazzramme. Nogle gange med spor af Efterklang og Slaraffenland. De har et godt udgangspunkt for at skabe noget rigtig interessant på et tidspunkt, hvis de giver sig tid til at finde deres helt egen form og udtryk. Nysgerrigheden er der i hvert fald, og det er det vigtigste.

Apropos Slaraffenland udgiver de i denne måned deres nye album We're On Your Side, hvortil forventningerne er rigtig store. Kvintetten er blandt mine danske yndlingsbands, og sangenes produktion er ulig noget andet i dansk musik.

MP3: Slaraffenland - Meet and Greet
MP3: Slaraffenland - Open Your Eyes

/Martin

Ingen kommentarer: