fredag den 18. september 2009

White Rabbits + et lille tillykke

New Yorks White Rabbits begik i 2007 et herligt, herligt debutalbum med deres Fort Nightly, der blev udgivet af Say Hey Records, der også udgiver, tilsyneladende, alle Brooklyn-musikeres ven Miles Benjamin Anthony Robinson. I år udgav de så deres andet album, It's Frightening, på TBD (Port O'Brien og de der Radiohead).

De seks brooklynitter er kendt for ret vilde koncerter og flittige instrumentskift - ja, i det hele taget ret kompetent brug af deres instrumenter. Musikken kan nogle gange betegnes som en mere teatralsk version af Spoon med meget stærke vokaler både live og på plade. Britt Daniel fra Spoon har da også produceret White Rabbits' seneste udspil.

Gruppen drager på europæisk turné i efteråret for at promovere deres nye single, Percussion Gun. En fin lille video til sangen kan ses på Pitchfork.tv. Vedlagt er en mp3 med en liveversion, der er ret neddæmpet i forhold til originalen, men stadig viser gruppens sangskrivningskvaliteter. Og hvis mener at kunne huske navnet fjernt, er det måske gennem deres internethit fra 2007, Kid On My Shoulders, der indleder debutalbummet ganske teatralsk og overbevisende.

Dagens indlæg er dedikeret til blogger og broder Mathias, der fylder år denne fredag. Blot en dag før undertegnede selv gør. God weekend, kære læsere.

MP3: White Rabbits - Percussion Gun (live)

/Martin

Ingen kommentarer: