fredag den 29. januar 2010

Caribou

Canadiske Daniel Snaith frygter at gentage sig selv på sine udgivelser. Jeg begyndte først at lytte til hans hjertebarn Caribou med udgivelsen af Andorra i 2007. Et herligt og ret undervurderet album.

Den 20. april udkommer Caribous nye album Swim via Merge, og at dømme efter førstesinglen Odessa er der vist tale om en mere elektronisk omgang på denne plade. Jeg frygter lidt at bruge ordet 'funky', men det er vel nærmest, hvad vi kan beskrive sangen som med dén baslinje. Vokalen er ikke decideret fjern, men den forsøger heller ikke just at stjæle rampelyset. Den er næsten genert - med en vis accept af denne generthed. Sangen har flere lag og gennemgår en interessant udvikling, hvor flere instrumenter sættes i brug. Og så har titlen måske også en vis betydning for dem, der måtte have læst Foers Everything Is Illuminated (eller set den for den sags skyld).

Pop Revo har netop offentliggjort Caribou til deres lineup i 2010, så nu er der endnu mere grund til at glæde sig til d. 30. april og 1. maj.

I aften vil jeg i øvrigt spille lidt sange på Musikcaféen mellem koncerterne og efter den sidste koncert. Der bliver gratis adgang og billige(re) øl efter endt koncert.

MP3: Caribou - Odessa

/Martin

Ingen kommentarer: