onsdag den 27. januar 2010

Når kedeligt er godt og kedeligt er kedeligt

"East London is a vampire / it sucks the joy right out of you" synger Kele i Song for Clay (Disappear Here). Nu kan sangen ikke tolkes for bogstaveligt eller som udtryk for Keles holdninger, og jeg skal ikke tage ting for givet efter mit delvist overfladiske visit, men efter at have tilbragt hele mandagen i den østlige del af London (Hackney, Brick Lane og Shoreditch primært) er jeg virkelig blevet charmeret. Det vidner ganske vist om nogle sociale problemer, at så mange bygninger står tomme, men der er en klar charme at spore, og genbrugsbutikkerne i Brick Lane spillede alle fantastisk musik.

Mandag aften bød på gratiskoncert arrangeret af pladeselskabet Big Scary Monsters på spillestedet Old Blue Last. Tre bands var på plakaten, og skribenter fra musiksiden The 405 vendte plader. Tall Ships var første band på programmet. En ung gruppe, der vist ikke har mange koncerter bag sig, hvilket lod sig høre lidt i koncerten, der dog var ganske udmærket. Der skal arbejdes lidt med vokalen, men der var flere interessante sange at finde.
Dernæst var det enmandsbandet Shoes and Socks Off, der er kunstnernavnet for Toby Hayes, der tidligere huserede i det nu opløste (næsten kult)band Meet Me in St. Louis. En mand alene med en akustisk guitar plejer gerne at have noget af en opgave foran sig, når publikum begynder at blive beruset, men folk var opmærksomme, og koncerten var da også udmærket om end lidt kedelig.
Aftenens højdepunkt var imidlertid unge Talons. Seks herrer, der spiller en larmende blanding af math-rock, post-rock og hardcore/post-hardcore. To af dem bidrog med violin hvilket virkede overraskende godt i denne sammenhæng. Musikken virker umiddelbart bedre live end på plade, så hvis muligheden byder sig, bør man give de seks en chance. Musikskribenter og andre folk til koncerten fortalte da også begejstret om bandets udvikling, og de lod til at blive bedre og bedre fra koncert til koncert.

Nye indlæg med mp3'er kommer i løbet af ugen! Muligvis med inddragelse af London-oplevelser. Foreløbig er jeg lidt usammenhængende i tanken. F.eks. giver overskriften ikke længere mening for mig.

/Martin

Ingen kommentarer: