mandag den 18. januar 2010

Sleep Party People

Drømmescenarier. At feste i søvne. At drage på hvad man i gamle dage ville kalde et eventyr. Disse følelser og håb om fremtidige og mulige fjerne minder er, hvad man kan vække med et soveværelsesprojekt, der stærkt nok kommunikerer sine idéer ud. Og det er lige præcis, hvad der er på spil hos énmandsprojektet Sleep Party People fra København.

Det hele er skrevet og indspillet af Brian Batz, der meget overbevisende har leget sig frem til ti sange, der tilsammen udgør debutalbummet, der udkommer d. 25. januar. Det hele virker meget sammenhængende, og stemningen er intakt hele vejen igennem - og så er der for en sjælden gangs skyld tale om en smuk sammenhæng mellem musik, bandnavn og sangtitler. Der er lagt en effekt på vokalen hele albummet igennem, der på én gang virker distanceret og nær - netop som det kan være tilfældet med drømme. Gennem diverse synthflader, klaverstykker, underspillet kor, klokkespil og alskens andre smukke og mærkelige indslag er der tale om noget af det klart mest interessante danske musik i lang tid.

Vi har desværre ikke særlig mange interessante såkaldte soveværelsesprojekter i Danmark, men her er et, der beviser, hvor meget man kan udrette på egen hånd. Ja, der gemmer sig sikkert en del derude, og måske åbnes døren nu på klem for en større interesse for disse projekter.

Albummet udkommer digitalt på Speed of Sound med distribution via A:larm. Hvis efterspørgslen er stor nok, trykkes den på vinyl. Alt imens 'stor nok' er en svævende størrelse, forestiller jeg mig nu nok, at det skal ske. Alt i alt en overraskende og imponerende debut.

/Martin

1 kommentar:

mikkelmaskingevaer sagde ...

Tillad mig en bette plat kommentar om at han måske burde komme lidt ud af det soveværelse;-)
http://www.amazon.com/gp/product/B0014DC050/ref=pd_luc_sbs_03_01

Lyder ellers ganske fint, lige til soundvenue.