søndag den 3. januar 2010

Mystery of Two

No Age er ikke bare et fantastisk band, der har udgivet fantastiske EP'er og LP'er. De har også til en vis grad legitimeret punk eller semi-punk som popmusik de seneste par år. Der hersker stadig en forholdsvis bred opfattelse af punk som noget eksklusivt, der intet har at gøre med pop og popverdenen. Noget, der hører bestemte miljøer til. Undergrundens sønner og døtre. Men det er jo langt hen ad vejen en barnlig tanke. Popmusik kan være alting og høres i snart sagt alle genrer. Det behøver ikke være et skældsord.

Han ville måske selv være uenig, men Jay Reatard er eksempelvis i udpræget grad popmusik med et punket twist. Ikke den anden vej rundt. Ligesom hos No Age er det de gode melodier og popstrukturen, der skaber sangene. Produktionen kan derefter variere. Hos Jay er det pænt produceret. Hos No Age er det mere lo-fi. Hos Times New Viking er det ekstremt låw-faj.

Mystery of Two fra Cleveland, Ohio hører ganske vist ikke til (pop) punk-kategorien som sådan. Faktisk ret langt fra. Derimod lyder de som om, de kommer netop derfra og har besluttet at implementere en ironisk distance med hjælp fra Talking Heads-inspiration, ligesom også noget Oxford Collapse (R.I.P.) kan høres.
Gruppen udgav deres debutalbum Arrows Are All You Know i 2007 og udgav en selvbetitlet opfølger i 2009 via Exit Stencil. Flere mp3'er kan findes på selskabets hjemmeside.

MP3: Mystery of Two - Repeat It
MP3: Mystery of Two - French Rocking Horse

/Martin

Ingen kommentarer: