lørdag den 18. oktober 2008

Tak til Handsome Furs

Canadiske Handsome Furs lagde i går for første gang vejen forbi Århus og Musikcaféen. Duoen, Dan Boeckner + konen Alexei Perry, har tidligere spillet nogle gange i København med begrænset succes, den ene gang grundet en trommemaskine, der valgte at gå i stykker.

Men lad der ikke være nogen som helst tvivl: Vi blev vidner til en fantastisk koncert med en veloplagt duo, der heldigvis havde teknikken på deres side. Publikum virkede ligesom canadierne ganske fredagsberusede, hvilket gudskelov ikke ødelagde koncerten. Tværtimod: Samspillet mellem de to størrelser var helt i top.

Der var blevet plads til en del nye sange, og mest interessant var det at høre, hvordan de på scenen var både mere elektroniske og støjende i deres udtryk end på debutpladen, Plague Park. Aftenens højdepunkt for mit vedkommende var dog fra pladen: Dead + Rural. En sang Boeckner præsenterede således: "This is a song about going to a high school where your nickname is 'faggot'."

MP3: Handsome Furs - What We Had
MP3: Handsome Furs - Cannet Get, Started

Bonushistorie!

Ganske beruset på vej fra Mejlgade til min kjære lejlighed gik jeg og hørte Bon Iver. Tre fulde mænd kom løbende ud fra en lejlighed, den ene lavede et mystisk pose på vejen, den anden løb videre, og den tredje gik over til mig og bad mig tage høretelefonerne af, så han selv kunne høre musikken. Først skamroste han kvaliteten af høretelefonerne, dernæst udtalte han sig om musikken, lige fra hjertet: "Det er musik, der er virkelig godt, når man er forelsket."
Mig: "Eller trist."
Ham: "Er du trist? Så skal du med os i byen. Kom."
Mig: "Nej nej, jeg er ikke trist!"
Ham: "Er du forelsket? Nå, men du må have en fremragende aften!" Herefter løb også han.

Måske tillægger jeg den mystiske ordveksling for megen betydning, men jeg kan ikke slippe ordene.

MP3: Bon Iver - Skinny Love

God weekend til jer alle.

/Martin

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Elsker sådanne små historier. Skinny love er en fantastisk sang.

Niels Ung sagde ...

yeah, det er virkelig en fin lille historie... og god koncert :-)

turboschlosser sagde ...

Det er hvad Bon Iver gør ved en :) Fremragende kustner....