tirsdag den 28. oktober 2008

Deerhunter - ny frygt

Atlanta, Georgias Deerhunter er ikke et specielt hemmeligt band - i hvert fald ikke længere.

Den i overskriften nævnte "frygt" går da heller ikke på, at Deerhunter som band skulle blive overset (som det kan være tilfældet med Women) - den går derimod på det bonusalbum, man kan få sammen med det nye album Microcastle. Dette album har været leaket i over et halvt år, og det er ingen hemmelighed, at jeg finder det eminent. Men først i dag har jeg fået lyttet til bonusalbummet Weird Era Cont., der er meget, meget mere end blot sange, der ikke var gode nok til Microcastle.

Nu består Deerhunter af mere end blot sanger og sangskriver Bradford Cox, men det vil altid være ham, der løber med opmærksomheden. Ganske uundgåeligt og ikke som et resultat af et stort ego. Han er yderst produktiv i både Deerhunter og med soloprojektet Atlas Sound, og han har klare holdninger, som han ikke holder tilbage blot for at holde dem tilbage (som i dette lange interview med ham og Liars på Drowned in Sound).
Og det specielle ved Weird Era Cont. er da også netop, at man får yderligere indsigt i dette fascinerende menneskes sind. Gamle Smashing Pumpkins-fans vil måske huske den glæde det var at lytte til de tiloversblevne sager, der udgjorde gratisalbummet MACHINA II / Friends and Enemies of Modern Music - netop fordi det gav følelsen af som lytter at blive inviteret ind i studiet og hjernen hos en stor sangskriver. Også på Deerhunters bonusalbum er produktionen blevet underprioriteret, men det gør absolut ingenting. Man får fornemmelsen af, hvor stærke mange af sangene kunne have været, og når den proces opleves som noget positivt frem for frustrerende, er det simpelthen fordi, bandet er så inspirerende i sig selv. Ganske imponerende.

Ingen mp3'er i denne omgang! I så fald bliver de lagt op en anden god gang.

/Martin

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ingen tvivl om at både Cryptograms og Microcastle er virkelig gode album. Hvor kan man få fat i Weird Era. Cont? SKAL man købe den fysiske udgave af Microcastle eller...?

Börneblogger sagde ...

Hej Adam,

man kan i hvert fald få Weird Era Cont. med, hvis man køber den fysiske udgave af Microcastle fra 4AD:

http://www.4ad.com

Hvad angår digital download, ved jeg faktisk ikke, om iTunes eller andet har den liggende.

/Martin

Anonym sagde ...

Et album der er ligeså fremragende, som Bradford Cox er talentfuld og pisseirriterende.