mandag den 13. oktober 2008

Dark Dark Dark

Amerikanske Dark Dark Dark har ganske få år på bagen. Derfor er det også naturligt, at de endnu mangler lidt for at få dem til at skille sig rigtigt ud. Men skille sig ud fra hvad?

Her er ikke tale om emo, selvom navnet måske kunne antyde enten dét eller noget mere gotisk. Her er snarere tale om en blanding af sømandsviser og noget mere balkaninspireret. Sidstnævnte dog i mindre grad end hos eksempelvis A Hawk and a Hacksaw og på Beiruts debutalbum. Vort evige referencepunkt...

De to frontpersoner Nona Marie Invie (harmonika, vokal) og Marshall LaCount (banjo, vokal) er nogle flyvske størrelser, der har fundet inspiration til musikken på mange, skæve dannelsesrejser på tømmerflåder ned ad Mississippi, godstog gennem landet og "gennem Europa" - som de gerne siger derovre. Endnu en flyvsk størrelse.

Den maritime del / sømandselementet minder en del om The Decemberists' kærlighed til selvsamme, selvom det er en del mere gennemført hos de poetiske forbilleder. Marshalls vokal er en sjov blanding af Dan Bejar (Destroyer, Swan Lake, The New Pornographers) og Ben Garrett (frYars).
Debutalbummet The Snow Magic er ude d. 28. oktober via Supply and Demand Music. Eller som de forkortes: sad music. Så blev det alligevel lidt emo.

Nå ja, og så er M.I.A. gravid. Kapow.

MP3: Dark Dark Dark - New York Song

/Martin

Ingen kommentarer: