fredag den 5. februar 2010

Mere popmusik til weekenden

Börneblogger sætter pris på god popmusik, og Börneblogger sætter pris på en drink. Derfor vil dette indlæg præsentere nogle bud på den gode popmusik, der kan bidrage til en lørdag aften i selskab med alle vores bedste venner, og som får os til at drikke hurtigere.Electronic - Getting Away With It
Electronic var (de er dog aldrig officielt gået i opløsning) et sideprojekt for New Orders forsanger Bernhard Sumner og den tidligere The Smiths guitarist Johnny Marr. Under navnet Electronic udgav de to albums i henholdsvis 1990 og 1993. Projektet blev aldrig den store kommercielle eller kunstneriske succes, men kastede dog sangen Getting Away With It af sig. Getting Away With It er en perfekt popsang, hvor også Pet Shop Boys' Neil Tennant leverer vokal.

video: Electronic - Getting Away With It

Depeche Mode - But Not Tonight
Depeche Mode har leveret flere klassikere gennem de to foregående årtier på albums som Violator og Music For The Masses. Sangen But Not Tonight stammer fra et soundtrack til filmen Modern Girls fra 1986, og befinder sig stilmæssig og udgivelsesmæssigt imellem Depeche Modes periode som let synthpop og lyden af overdosis som efterfulgte. Perfekt.

video: Depeche Mode - But Not Tonight

Lemonade - Big Weekend (Delorean remix)
Delorean slog for alvor igennem sidste år med ep'en Ayrton Senna, der bød på fire stærke og stilrene spanske popsange. I forhold til Lemonades originalversion af Big Weekend har Delorean gjort sangen til deres egen, med deres karakteristiske friske og indimellem hyperaktive lyd, hvorfor dette remix giver fantastisk god mening. Lyden af glas kunne ikke passe bedre ind noget sted end i dette wonder-remix.

mp3: Lemonade - Big Weekend (Delorean remix)

The Embassy - It Pays To Belong
Før ordet "balearic" blev et buzzword i musikjournalistikken, lavede Göteborg-duoen The Embassy bølgende popmusik til sommerens europæiske kyster. It Pays To Belong er fra 2005, og er en af gruppens stærkeste sange. På den perfekte hitliste ville The Embassy have mange kommercielle succeser, men for nu må gruppen nøjes vores og ligesindedes opmærksomhed.

video: The Embassy - It Pays To Belong

The Embassy - C'est la vie, c'est embassy
The Embassy runder inspirationsrunden af med et nyt nummer C'est la vie, c'est embassy. Som afslutningen på denne korte gennemgang af popmusik til weekenden, kan dette nummer fungere som lyden af weekendens afrunding, hvor beruselsen er væk, din partner har forladt dig, og ikke engang dine venner er tilbage. Videoen er fremragende.

video: The Embassy - C'est la vie, c'est embassy

God weekend!

\Mathias

Ingen kommentarer: