tirsdag den 9. februar 2010

Bear Hands

Bear Hands er som ca. en million andre bands bosat i Brooklyn og har således vidnet mange kunstneriske og kommercielle succeser omkring sig, men de lyder ikke umiddelbart som mange af deres kollegaer fra lokalområdet. Det skulle da lige være en rest af MGMT på paletten, der i langt højere grad består af gammel Modest Mouse. Gammel som i Isaac Brock og co. i 90'erne. Lige så beskidt er det dog ikke, men den samme desperation og nogle af de samme lyriske guldkorn er at finde.

Hos musikerne ynder vi gerne at sympatisere med desperationen. Uanset hvor afmålt eller kontrolleret man selv måtte være til tider, er der noget befriende i at tage del i andres desperation - gerne en længsel. Jeg skal ikke kunne sige, om jeg har forstået teksten til vedlagte sang, What a Drag, men der lyder til at være en farlig desperation på spil i forbindelse med en svær forelskelse. Flere gange gentager sanger Dylan Rau sætningen "I'm dreaming of your goddamn long nails". Hun spøger i drømmene, og det volder ubehag og glæde på én gang. En simpel, simpel linje. Men den virker forbandet stærkt. Umiddelbart kan jeg selvfølgelig også have misforstået det hele, men jeg erkender både at elske og forstå denne tanke.

Selve sangen er både herlig og veloplagt med simple trommer og dejlige guitarer. En kraftig anbefaling herfra. Bandet blev dannet i anden halvdel af 2006, men de har endnu kun udgivet en EP og så singlen What a Drag. I skrivende stund skulle de være i gang med at indspille debutalbummet, der ventes at udkomme på Cantora Records, der i sin tid udgav MGMTs første EP. Bear Hands er en ret arbejdsom kvartet, der har turnéplaner for store dele af året - hvoraf SXSW også er på programmet. Vi skal nok komme til at høre mere til dem i 2010.

MP3: Bear Hands - What a Drag

/Martin

Ingen kommentarer: