onsdag den 17. februar 2010

Nyt fra Shout Wellington Air Force

Tålmod er en dyd, mange bands mangler. Den styrkes gerne af en vis kunstnerisk integritet, og denne lader til at være at finde hos eksilårhusianerne Shout Wellington Air Force, der har taget sig god tid om at følge op på EP'en Carry Yourself.

Tid til at finde ud af hvad man egentlig vil, hvor man er på vej hen, til at finde melodien. Tid til at have tid. Ingen stress og jag. Pudsigt nok kommer man her til at tænke på en anden EP med en lignende historie gennem ordet 'carry', nemlig Mimas' gamle Hands Will Carry fra 2005. Også her skulle der gå lang tid, før bandet havde arbejdet sig frem til et nyt og mere selvstændigt udtryk og var klar med den første fuldlængde, The Worries, der æstetisk kunne stå på egne ben.
Shout Wellington Air Force var på EP'en, hvad man i midten af 00'erne ville kalde conventional indie rock, men det lyder som om, de har fundet andre inspirationskilder siden da. Udtrykket er blevet mere tålmodigt, flere detaljer har fundet plads i sangene, trommerne er måske endda blevet mere tilbagelænede, og det lyder som om, forskellige guitarpedaler spiller en større rolle.

Tre nye sange er netop nu at finde på bandets MySpace. Deres første fuldlængde udgives via Morningside 1. april og har fået titlen Clean Sunset. Med adskillige indlæg de seneste måneder in mente er det en ganske passende Börneblogger-titel. Jeg holder meget af den og glæder mig til at høre resten af pladen. Shout Wellington Air Force er ét af de mest lovende bands i Danmark, og det har indtil videre været en fornøjelse at følge deres udvikling.

/Martin

Ingen kommentarer: