tirsdag den 23. februar 2010

Nyt fra Broken Social Scene

På sygesengen har gode nyheder det med enten ikke at blive værdsat eller at falde i usædvanligt god jord. Sanserne fungerer ikke helt, som de skal, og man bliver alligevel på en måde oversensitiv - når man da ellers er i en tilstand, hvor man kan registrere ting. Nyheden om en ny mp3 fra evigt fantastiske Broken Social Scene hører dog til den slags nyheder, der blev modtaget med kyshånd herfra.

Den 3. maj er kollektivet ude med deres nye album Forgiveness Rock Record, der såmænd også kun har ladet vente på sig i fem år. Forventningerne er mildest talt kæmpestore, og de er ikke blevet mindre efter frigivelsen af sangen World Sick. Det er måske så meget sagt, at jeg er blevet kureret, men viljen er blevet styrket efter flere gennemlytninger af denne næsten episke omgang canadisk skønhed.
Sangen starter med nogle næsten ambiente lyde, der får følgeskab af trommer. Lyden vokser, klare guitarer træder ind, trommerne bliver mere insisterende og skaber til sidst et klart beat, hvorefter lytteren efter godt og vel halvandet minut første gang hører Kevin Drews velkendte vokal ledsaget af et kor. Det lyder umiskendeligt som Broken Social Scene, hvilket kort sagt betyder, at det lyder fantastisk. Meget veloplagt lyder det også, og dynamikken er direkte lækker (hvor svært jeg end, ofte, kan have ved at tage dette ord i min mund). Efter ca. tre minutter får man lov at trække vejret, nogle stemmer kan høres i baggrunden, guitarerne toner lidt ned, trommerne ligeså. De begynder at spille med igen og bygger langsomt op sammen med Kevin Drews vokal, og vi nærmer os endnu en herlig eksplosion. Efter fem minutter begynder det at tone ned, og en lang og veltilrettelagt outtro starter.

Sangen kan anbefales med gode høretelefoner. Ja, jeg behøver næppe sige, at der er tale om noget af en anbefaling herfra. Til maj bliver verden endnu smukkere. Sygdom eller ej.

MP3: Broken Social Scene - World Sick (e-mail signup på hjemmesiden)

/Martin

Ingen kommentarer: